u bent hier: homepage | info & nieuws

Informatie en Nieuws

Op deze pagina houden we u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in parketland, we geven achtergrondinformatie over zaken die te maken hebben met houten vloeren, we informeren u over de ontwikkelingen van Excellent Parket.

Bona Gecertificeerd Vakman

Bona gecertificeerd vakmanOnlangs heeft Ruud van den Maagdenberg (parketteur en eigenaar Excellent-Parket) een cursus gevolgd bij Bona, waardoor hij zich nu Bona gecertificeerd vakman mag noemen. De Bona Gecertificeerde Vakmannen zijn professionals / specialisten als het gaat om het leggen of renoveren van houten vloeren. Zij schuren uw houten vloer stofvrij!

Bescherm uw vloer!bestel online ...

de Viltcompany - bestel uw beschermingsproducten

Vanaf heden bieden wij u de service beschermingsproducten voor uw houten vloer online te bestellen. Wij leveren een groot scala aan producten: van vilt tot rolstoelmatten en van antislip tot stoelwielen. Voor iedere vloer is er wel een oplossing. Na bestelling kunt u de producten 3 dagen later in onze winkel ophalen. Ga naar de online Viltshop en bestel uw producten nu!

Nieuw! Bolefloornatuurlijk gewelfde planken

natuurlijk gewelfde vloeren van Bolefloor

Excellent Parket is er trots op exclusief dealer te zijn van Bolefloor vloeren. Bijzondere en unieke vloeren, waarbij de planken gewelfd zijn en de natuurlijke groei van de boom weerspiegeld wordt. De vloer wordt speciaal voor uw woning geproduceerd. De vloeren zijn in verschillende houtsoorten (eiken, essen, esdoorn, kersen en walnoot) en sorteringen verkrijgbaar. In onze showroom kunt u de vloer in vol ornaat aanschouwen. Ook zeer interessant voor horecagelegenheden!

klik hier meer info over Bolefloor vloeren

Grigioverouderde vloeren

Grigio, verouderde visgraatvloer

Onder de naam Grigio levert Excellent Parket een serie prachtig verouderde vloeren. De vloeren zijn verkrijgbaar in traditioneel parket (waaronder visgraatvloeren) en als duoplank. U heeft de keuze uit 5 kleuren met een witte of naturel afwerking. Deze kwaliteitsvloeren worden geproduceerd door Parketfabriek Lieverdink.

Klik hier voor meer info over Lieverdink en Grigio vloeren

Hakwood duoplankenduoplanken van topkwaliteit

Hakwood, duoplanken van topkwaliteit

Hakwood levert duoplanken van topkwaliteit! De planken zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes en diktes, verouderd of als strakke vloer en in vele mooie kleurstellingen. De perfecte maatvastheid en de afwerkingen zorgen ervoor dat u hiermee absoluut een perfect product in huis haalt, waar u jarenlang plezier van heeft.

Klik hier voor meer info over Hakwood vloeren

Vakantiesluiting

In verband met de zomervakantie zijn wij van maandag 15 juli t/m zaterdag 3 augustus gesloten. Wij wensen iedereen veel vakantieplezier!

Wij zijn verhuisd!bezoek onze nieuwe showroom

Excellent Parket is verhuisd en daar zijn we trots op! De nieuwe showroom - circa 250m2 - is een echte parket sfeerstudio geworden, waar we uw vloer tot leven gaan brengen. Een parketstudio met louter kwaliteitsproducten, overzichtelijk gepresenteerd in een 3-tal mooie ruimtes. We nodigen u graag uit om een kijkje te komen nemen. Laat u inspireren! Onze nieuwe openingstijden vindt u rechts op deze pagina. Voor een afspraak buiten de reguliere openingstijden belt u: 076-5712098.

Excellent sfeerstudiowij brengen uw vloer tot leven

Om u optimaal te kunnen adviseren is in onze nieuwe showroom een unieke sfeerstudio ingericht. Ongestoord en onder het genot van een kop koffie laten we u de vele mogelijkheden zien. De gekozen vloer wordt visueel gemaakt op ons beeldscherm zodat u een betere impressie krijgt van hoe uw parketvloer er straks uit kan zien. Neem contact op

Tip van de maand

Onderhoud van uw vloer. Een houten vloer heeft frequent en consequent onderhoud nodig. Wij adviseren, afhankelijk van hoe intensief uw vloer gebruikt wordt, 1 x per half jaar uw vloer goed te reinigen en opnieuw te behandelen. Veel mensen zien hier toch tegenop. Excellent Parket biedt u de mogelijkheid om een onderhoudscontract af te sluiten, waardoor uw vloer altijd in conditie blijft. Vraag naar de mogelijkheden.

Over onze leveranciers

Excellent Parket werkt alleen maar met de beste leveranciers op het gebied van houten vloeren. Zij bewaken belangrijke zaken zoals maatvastheid, vochtigheid en sortering van het hout. Mocht er onverhoopt toch nog een probleem ontstaan met het hout na het leggen, dan kennen zij ook hun verantwoordelijkheid. Onze belangrijkste leveranciers zijn Lieverdink Parket, Albers Parket en Hakwood. Leveranciers die ergens voor staan!

Vloerverwarming en hout

Hout en vloerverwarming kunnen goed samen gaan. Er zijn wel een aantal puntjes waar u rekening mee moet houden. Maar in de meeste gevallen zijn houten vloeren goed toe te passen op vloerverwarming. Duoplanken en lamelparket kunnen vaak rechtstreeks verlijmd worden op een vloer met vloerverwarming. Traditioneel parket vereist vaak een speciale tussenvloer. Indien de vloer zwevend gelegd moet worden is ook vaak een speciale tussenvloer vereist. Excellent Parket heeft veel ervaring in het leggen van houten vloeren op vloerverwarming. In een persoonlijk gesprek kunnen we u alles uitleggen.