Houten vloeren Breda

Excellent Parket

Houten vloeren, ze zijn er in verschillende maten, kleuren en diktes. Excellent Parket in Breda (Bavel) helpt u graag bij het uitzoeken van uw nieuwe houten vloer die aansluit bij uw woning en interieur. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Lees dan snel verder.

Verschillende houten vloeren

Het assortiment van houten vloeren van Excellent Parket is erg divers. Hierdoor is er altijd een houten vloer die past bij uw smaak, woning en inrichting. Met een houten vloer zijn er enorm veel mogelijkheden qua kleuren, houtsoort, afwerking en legpatronen. Excellent Parket in Breda (Bavel) neemt u graag mee in de populairste keuzes van haar assortiment.

Traditioneel parket

Het traditioneel parket wordt op een ambachtelijke wijze gelegd. Het gaat hierbij om houten vloeren van de puurste vorm. Bij het traditioneel parket wordt vaak eiken of beuken hout gebruikt. Maar ook andere soorten hout zijn mogelijk bij het traditioneel parket. Onze specialisten helpen u graag!

Samengesteld parket

Een samengesteld parket bestaat vaak uit duo planken of lamelparket. Het parket heeft een massieve toplaag welke verkrijgbaar is in verschillende diktes. De toplaag wordt verlijmd aan een onderlaag van watervast multiplex. Door deze samenstelling is het samengesteld parket vergelijkbaar met massieve houten planken. Echter, wordt het samengesteld parket vaak kant en klaar geleverd en hoeft de vloer bij het leggen niet meer geschuurd, gewaxt of geolied te worden.

Verouderde vloeren

Het klinkt wellicht wat gek, maar verouderde vloeren, ook wel Old Dutch vloeren genoemd, zijn niet meer weg te denken uit uw nieuwe interieur. De verouderde vloeren zijn nieuwe houten vloeren die bewust beschadigd worden door de planken te trommelen, te schrapen met een borstel of te stomen. Door deze bewerking lijkt uw nieuwe vloer honderden jaren oud waarmee het een klassieke, authentieke uitstraling krijgt.

Legpatronen

Houten vloeren kunnen in vele soorten legpatronen worden geïnstalleerd in uw woning. Het meest bekende patroon is natuurlijk de visgraat. Vergelijkbare, maar toch nét andere patronen, zijn de Hongaarse of Weense punt. Bij deze patronen worden de planken in een andere hoek geïnstalleerd dan bij de visgraatvloer, waardoor het patroon wat rustiger of juist drukker kan ogen.

Naast deze legpatronen is het ook mogelijk om houten vloeren te laten installeren in een blokpatroon en vlechtpatroon. Wilt u liever een rustig legpatroon? Dan kunt u er uiteraard voor kiezen om de vloer in stroken te laten installeren.

Hoe kies je een milieuvriendelijke houten vloer?

Als het gaat om duurzaamheid en houten vloeren zijn er verschillende aspecten waarop gelet kan worden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te kijken naar de herkomst van het hout. Hout dat afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen is een goede keuze, omdat er dan zorgvuldig wordt omgegaan met de natuurlijke hulpbronnen en biodiversiteit van het bos. Een voorbeeld van een keurmerk dat hierop let is het FSC-keurmerk.

Daarnaast zijn er ook andere certificeringen en keurmerken die relevant kunnen zijn bij de keuze voor een duurzame houten vloer. Bijvoorbeeld het PEFC-keurmerk, dat aangeeft dat het hout afkomstig is uit bossen die duurzaam worden beheerd, maar waarbij er geen garantie is dat er geen schade wordt toegebracht aan de biodiversiteit van het bos.

Het onderhoud van een houten vloer kan ook bijdragen aan de duurzaamheid ervan. Door de vloer regelmatig te onderhouden en te beschermen tegen vuil en vocht, kan de levensduur van de vloer worden verlengd en kan voorkomen worden dat de vloer vroegtijdig vervangen moet worden. Hierbij kan gedacht worden aan het regelmatig schoonmaken van de vloer, het vermijden van vochtige plekken en het gebruik van beschermende lakken en oliën.

Tot slot kan ook gekeken worden naar de manier waarop de vloer geproduceerd is. Het verminderen van het gebruik van chemicaliën tijdens de productie en het minimaliseren van afval en energieverbruik kan bijdragen aan een kleinere ecologische voetafdruk. Door te kiezen voor een houten vloer die op een duurzame manier geproduceerd is, kan dus een bijdrage geleverd worden aan een beter milieu en een duurzame toekomst.

Houten vloeren van Excellent Parket in Breda

Bent u geïnspireerd geraakt door de verschillende houten vloer soorten en legpatronen? Of wilt u de opties graag eens in het echt bewonderen? Neem contact met ons op of kom langs in onze showroom in Breda (Bavel). Wij staan voor u klaar met vakkundig advies onder het genot van een bakje koffie!

Met de vloeren van Excellent Parket

Komt uw vloer tot leven

Kom langs in de showroom voor deskundig advies op maat!