Samengesteld parket

Duoplanken en lamelparket

Met samengesteld parket haalt u het beste van traditioneel parket en multiplex in huis. Deze vloer heeft dezelfde uitstraling als massief houten vloeren en de voordelen van multiplex. Door de vele voordelen krijgt het samengesteld parket steeds vaker de voorkeur boven andere vloeren, zoals laminaat-, PVC- en houten vloeren.

Wat is samengesteld parket?

Samengesteld parket

Samengesteld parket is een vloer dat bestaat uit meerdere lagen. Een vloer met meerdere lagen kennen we ook als multi-plank, duo-plank en lamelparket. De toplaag van deze vloeren bestaat uit een massieve toplaag van 2,5 tot 6 mm en is in de meeste gevallen verlijmd op een onderlaag van watervast multiplex.

De totale dikte varieert van 15 tot 20 mm. Het samengesteld parket bestaat uit een mes en groef en kan daarom zowel verlijmd als zwevend gelegd worden. De meeste voorkomende houtsoort voor de toplaag van het samengestelde parket is Europees eiken. Dit is een hard en duurzaam houtsoort. In ons assortiment vindt u naast eiken vloeren ook samengestelde parketvloeren met een toplaag van beuken, merbau en afzelia.

Legwijze samengesteld parket

Het samengestelde parket kan op meerdere manieren gelegd worden. Wat is uw voorkeur? Gaat u uw samengestelde parket verlijmen en vernagelen aan de ondervloer of kiest u liever om uw vloer zwevend te leggen? Het is belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren voordat u deze keuze maakt.

De totale dikte varieert van 15 tot 20 mm. Het samengesteld parket bestaat uit een mes en groef en kan daarom zowel verlijmd als zwevend gelegd worden. De meeste voorkomende houtsoort voor de toplaag van het samengestelde parket is Europees eiken. Dit is een hard en duurzaam houtsoort. In ons assortiment vindt u naast eiken vloeren ook samengestelde parketvloeren met een toplaag van beuken, merbau en afzelia.

Samengesteld parket vernagelen en verlijmen

Het vernagelen en verlijmen van samengesteld parket heeft veel voordelen. Zo heeft de massief houten toplaag minder kans om te ‘werken’ onder verschillende temperatuurverschillen. Daarnaast zorgt deze manier van leggen voor minder loopgeluid. Heeft u een vloerverwarmingsinstallatie? Dan is het noodzakelijk om het samengesteld parket te vernagelen en lijmen op de ondervloer.

Samengesteld parket zwevend leggen

Het zwevend leggen van de vloer heeft als groot voordeel dat u zelf de vloer kunt leggen. Hiermee bespaart u de kosten voor het inhuren van een specialist. Bovendien kunt u de vloer weer meenemen wanneer u gaat verhuizen.

 
 

Onderhoud samengesteld parket

Elke vloer moet natuurlijk goed onderhouden worden om er zo lang mogelijk van te blijven genieten. Waar moet u rekening mee houden?

Maandelijks onderhoud

Heeft u een samengesteld parket? Dan doet u er goed aan om elke week te stofzuigen en één keer per maand te dweilen. Voor het dweilen van de vloer raden wij aan om altijd gebruik te maken van de juiste reinigings- en onderhoudsmiddelen. Onze specialisten adviseren u hier graag over. Afhankelijk van het gebruik van uw vloer adviseren we om ieder half jaar de vloer een kleine beurt te geven. Hiermee houdt u uw vloer langer mooi en is er minder onderhoud nodig in de toekomst.

Alle voordelen van samengesteld parket op een rij!

Samengesteld parket heeft veel voordelen en die lichten we graag toe.

Vloerrenovatie

Na verloop van tijd kan het natuurlijk voorkomen dat de vloer minder mooi wordt. Een groot voordeel van samengesteld parket is dat zowel de bovenlaag als ondervloer vervangen kunnen worden zodat uw vloer weer zo goed is als nieuw.

Nieuwe bovenlaag

Groot voordeel van het samengestelde parket is dat u de mogelijkheid heeft om de massief houten toplaag te (laten) schuren. Hierdoor verdwijnen slijtageplekken, oneffenheden en andere schades. Vervolgens kunt u de vloer opnieuw afwerken met een olie, wax of hard-wax naar keuze. Hiermee geeft u uw houten vloer een nieuwe uitstraling. Wilt u deze klus graag uit handen geven? Onze specialisten staan voor u klaar. Bij Excellent Parket schuren wij altijd stofvrij. Dit scheelt veel rommel en tijd. Zo kunnen we een vloerrenovatie binnen één dag al klaren.

Nieuwe ondervloer

Het is ook mogelijk om de ondervloer te vervangen. Bijvoorbeeld wanneer u op zoek bent naar een ondervloer die beter past bij de nieuwe vloerverwarmingsinstallatie.

Traprenovatie

Naast vloerrenovatie behoort ook traprenovatie tot de mogelijkheden, mits de trap bekleed is met hout. Meer informatie over traprenovatie vindt u hier.

Kosten renovatie samengesteld parket

De kosten voor het renoveren van samengesteld parket is afhankelijk van een aantal punten:

Wilt u de precieze kosten weten voor uw vloerrenovatie? Vraag onze adviseurs wat u kunt verwachten.

Kom langs in de showroom!

Samengesteld parket bij Excellent Parket

Bij Excellent Parket hebben we een breed assortiment samengesteld parket. In onze showroom in Bavel brengen we uw droomvloer graag tot leven in onze sfeerstudio. Onder het genot van een kopje koffie laten we u hier graag de vele mogelijkheden zien. Bepaal de kleur, het legpatroon en de afwerking.